Deponti

A+ Kwalitiet

Met een Aluminium terrasoverkapping zorgt u voor een stijlvol verlengstuk van uw woning. Aluminium is bovendien zeer solide, goed bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft weinig onderhoud nodig. Wij werken met hoogwaardig aluminium in drie kleuren: Verkeerswit structuur (RAL9016), Crème wit (RAL9001) en Antraciet structuur (RAL7024). Daarnaast hebben we in ons assortiment extra opties en accessoires, afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.

Met een Deponti terrasoverkapping kunt u het hele jaar door genieten van extra ruimte en daardoor de ideale woon- en leefcomfort creëren.

Duurzaam

Aluminium Overkappingen zijn onderhoudsvrij en daardoor erg duurzaam.  De keuzes voor het dak zijn Polycarbonaat of Veiligheidsglas. Daarin zijn er ook nog verschillende keuze zoals Polycarbonaat helder of Opaal(melkwit). Het veiligheidsglas bestaat uit gelaagd glas oftewel 44.2 glas. 

Glazen schuifwanden

Je terras en tuin in topconditie houden, wie is er niet druk mee? Van het opnieuw lakken van je buitentafel, tot het opknappen van je terras en het creëren van een fijne buitenruimte. Wellicht heb je zelfs een overkapping die onderhouden moet worden. Met deze treurige zomer en aankomende herfst maanden is zo’n overkapping zeker geen overbodige luxe. 

En heb je daarbij wel eens gedacht aan glazen schuifwanden? Zodat je altijd buiten kunt vertoeven. In deze blog vertellen we je over de drie toepassingsmogelijkheden van glazen schuifwanden bij jou thuis. 

Lamellen overkappingen

Voordat we de pluspunten voor je op een rij zetten, starten we met de werking van een lamellen overkapping. Die functioneert namelijk hetzelfde als de jaloezie zonwering die je kent in huis: draai de lamellen open voor de lichtinval en draai ze dicht om de zon buiten te houden. Ditzelfde principe geldt ook voor een lamellen overkapping. Met een lamellen overkapping geniet je dan ook alle flexibiliteit met betrekking tot lichtinval, sfeer en luchtcirculatie op jouw terras.

Pluspunt 1: Jij bent in control

Met één druk op de knop van de afstandsbediening ben jij volledig in control. Neem bijvoorbeeld de Deponti Pinela. Met deze overkapping kun je zelf spelen met lichtinval, doordat je de lamellen kunt kantelen in de door jou gewenste positie. En niet onbelangrijk: omdat de lamellen open kunnen, blijft ook de warme lucht niet onder de overkapping hangen. Kies je ervoor de lamellen dicht te sluiten, dan zit je droog en volledig in de schaduw. Kortom: je hebt het buitenleven zelf in de hand. Letterlijk

serre

Pluspunt 2: Open ruimte

We kunnen ons ook voorstellen dat je de keuze wilt hebben om een volledig open ruimte te creëren op je terras. In dat geval biedt de Pinela Deluxe van Deponti uitkomst. Met deze lamellen overkapping is het niet of…of, maar én…én. Je kunt de lamellen namelijk zowel kantelen als volledig naar de zijkant schuiven. Zo kies je zelf voor een overdekt terras, een open ruimte, of voor het spelen met lichtinval.

Pluspunt 3: Behoud optimale lichtinval in huis

Met de aanschaf van een terrasoverkapping wil je langer buitenleven. Tegelijkertijd wil je optimale lichtinval binnen in huis behouden. Afhankelijk van waar je de overkapping plaatst, kan het echter voorkomen dat de lichtinval in je woning geblokkeerd wordt. En dat is zonde. Daarom biedt een lamellen overkapping uitkomst. Zelf bepaal je te allen tijde de lichtinval. Zo blijft je woning licht van binnen.

Pluspunt 4: Jij bepaalt de sfeer

De inval van licht heeft invloed op de sfeer van je terras. Met een lamellen overkapping heb jij invloed op de ambiance. Zelf bepaal je namelijk in welke hoek je de lamellen plaatst. Modellen zoals de Pinela overkappingen zijn instelbaar tot een hoek van 120 graden. Hierdoor volg je de zon optimaal en bepaal jij de sfeer. (Tip: verlies je gezelschap hierbij niet uit het oog…)

Serre

Aluminium overkappingen

Aluminium overkapping

Een aluminium overkapping is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden en vraagt om weinig onderhoud. Deze overkapping is meestal voorzien van een glazen dak of een dak met polycarbonaatplaten. Dit laatste dak biedt naast bescherming tegen regen en wind, ook bescherming tegen de zon. Een glazen dak geeft daarentegen een vrijer zicht. Daardoor geniet je zorgeloos (én droog) van een hemelsblauwe lucht of sterrenhemel.

Tuinkamer

Bij de meeste soort overkappingen is het mogelijk om deze te voorzien van glazen schuifwanden. Een terras is van nature open, daardoor is het tijdens koudere (winter) maanden minder aantrekkelijk. Een heater kan dan al een bijdrage leveren om de temperatuur te veraangenamen. Een oplossing waarbij je echter gegarandeerd droog én windvrij kunt genieten van je overkapping is het toevoegen van glazen schuifwanden. Hierdoor maak je een tuinkamer waar je het hele jaar door van kan genieten.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vouwdaken

Voordeel 1: Overkapping en zonwering in één

Een eerste reden om voor een vouwdak te kiezen is de flexibiliteit. In de introductie verklappen we het al. Een vouwdak is een overkapping en zonwering in één. Dit geeft je volop keuzevrijheid. Wil je bijvoorbeeld maximaal genieten van de zon? Dan open je het doek eenvoudig. Wanneer de zon te fel brandt, sluit je het doek weer eenvoudig. Tegelijkertijd biedt een gesloten doek je volop bescherming tegen de regen. Zo zit je buiten, terwijl je die heerlijke frisse lenteregen ruikt. Je regelt alles bovendien met één druk op de knop van de afstandsbediening.

Voordeel 2: Geen gedoe, wel een fraaie uitstraling

Wellicht herken je het gevoel. Het gesleep met parasols. Gedoe. Heb je je parasol goed en wel geïnstalleerd en verstevigd met zware stenen, is de zon alweer gedraaid. Met een vouwdak is dit verleden tijd. Los van het gedoe dat een parasol geeft, wil het oog ook iets. Een vouwdak geeft dan ook een fraaie uitstraling aan je woning. Daarnaast geniet je volop comfort door de eenvoudige bediening. Jij bent volop in control. En gedoe met parasols is dus voorgoed verleden tijd.

Voordeel 3: Weerstabiliteit

Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij. Tsja. Dan hebben we het nog niet eens over de stormen van afgelopen februari. Feit is dat het Nederlandse klimaat onvoorspelbaar kan zijn. Goed om te weten dat een vouwdak weer en wind-stabiel is. Het is dan ook bestand tegen weer en wind. Essentieel hiervoor is het gebruik van het juiste materiaal. Daarom gebruiken wij aluminium. Dat zorgt voor een stevige constructie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar het Deponti Verdeca vouwdak.

Voordeel 4: Mogelijkheden om je overkapping te verrijken

Een vouwduik biedt extra mogelijkheden om jouw buitenleven te verrijken. Met het toevoegen van LED verlichting in de liggers van het doek regel je de perfecte ambiance. Zo geniet je van memorabele buitenmomenten tot ver na het ondergaan van de zon. En wanneer je de Fiano glazen schuifwanden toevoegt, maak je er een heerlijke tuinkamer van. Zo kun je buiten binnen zitten. Of andersom.

Voordeel 5: Gemak in onderhoud

Last, but not least. Het liefst wil je geen gedoe met onderhoud. Volkomen begrijpelijk. Daarom hebben we de (meeste) vouwdaken ontwikkeld met een aluminium frame en PVC doek. Beide materialen zijn duurzaam én gemakkelijk schoon te maken met een natte doek. Zo laat je de overkapping in een handomdraai weer stralen.

veranda bouwen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Heeft u een vraag?

Scroll naar boven