lamellen overkapping

Pinella Lamellen overkapping ​

De Pinela- en Pinela Deluxe lamellen overkappingen van Deponti maken van uw terras een paradijs. Ieder seizoen weer. Met een lamellen overkapping bent u alle weersomstandigheden de baas. Dankzij de afstandsbediening opent of sluit u het dak. Zo geniet u niet alleen van de zon bij mooi weer, maar zit u ook bij slecht weer droog. Wij bieden twee soorten aluminium lamellen overkappingen: kantelende en opzijschuivende lamellen.

 

serre

De overkappingen leveren we in hoogwaardig aluminium met een tijdloze kleur (RAL7024). Weinig onderhoud dus, terwijl de kleur vele jaren goed blijft. De lamellen overkappingen zijn uit te breiden met diverse opties en accessoires. Zo creëren wij samen het terras waar u altijd van droomde. 

 
 Bent u geïnteresseerd in deze lamellen overkapping vraag dan een gratis offerte  bij ons aan. Wij zullen dan een afspraak met u inplannen voor het gratis en vrijblijvend  inmeten van uw veranda.
 

De kosten van een lamellen overkapping kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat, het materiaal, de kwaliteit van de lamellen, eventuele extra functies en de arbeidskosten van de installateur. Lamellen overkappingen zijn er in verschillende prijsklassen, variërend van meer betaalbare opties tot luxere modellen.

Over het algemeen kunnen de kosten van een lamellen overkapping beginnen bij ongeveer €1.000 à €2.000 voor kleinere en eenvoudigere modellen. Deze lagere prijsklasse omvat vaak doe-het-zelf-kits en eenvoudige materialen.

Voor grotere en meer geavanceerde lamellen overkappingen met extra functies, duurzamere materialen en professionele installatie, kunnen de kosten oplopen tot €10.000 of meer. Luxe lamellen overkappingen kunnen zelfs nog hogere prijzen hebben, afhankelijk van de gekozen materialen, het merk en de bijkomende opties.

Het is belangrijk om op te merken dat de kwaliteit en duurzaamheid van de lamellen overkapping vaak een rol spelen bij de prijsbepaling. Hoogwaardige materialen en constructie kunnen duurder zijn, maar kunnen op de lange termijn kostenbesparend zijn vanwege hun langere levensduur en betere prestaties.

Als je geïnteresseerd bent in een lamellen overkapping, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om een beter idee te krijgen van de specifieke kosten voor het model dat je op het oog hebt. Dit stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en ervoor te zorgen dat je de beste lamellen overkapping krijgt die past bij je budget en wensen.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Stel je voor dat je een coole terrasoverkapping wilt hebben voor je tuin. Zo’n overkapping is als een groot dak dat je boven je terras plaatst, zodat je lekker buiten kunt zitten zonder nat te worden als het regent. Dat klinkt toch handig, nietwaar?

Een terrasoverkapping met lamellen is echt bijzonder! In tegenstelling tot een gewoon dak, heeft een lamellen overkapping speciale beweegbare delen, die lamellen worden genoemd. Lamellen lijken op hele dunne plankjes die naast elkaar liggen. En hier komt het coole deel: je kunt deze lamellen openen en sluiten, net als de vleugels van een vogel!

Wanneer de lamellen helemaal open zijn, laat de overkapping de zonnestralen door en kun je lekker genieten van de warme zon op je terras. Maar als het begint te regenen of als je wat schaduw wilt, kun je de lamellen eenvoudig sluiten en voilà! Het wordt bijna als een paraplu en houdt je droog terwijl je buiten blijft.

Maar hier komt een belangrijke opmerking: hoewel een terrasoverkapping met lamellen geweldig is om je te beschermen tegen lichte regen, zijn de lamellen meestal niet volledig waterdicht. Dit betekent dat bij zware en langdurige regen, er nog steeds wat water door de kieren van de lamellen kan komen.

Sommige terrasoverkappingen met lamellen hebben echter een slim ontwerp, waarbij de lamellen elkaar overlappen wanneer ze gesloten zijn. Dit vermindert het binnendringen van water aanzienlijk, waardoor je beter beschermd bent tegen de regen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat zelfs met overlappende lamellen, een lamellen overkapping niet 100% waterdicht zal zijn.

Als je op zoek bent naar een overkapping die volledig waterdicht is, zou je kunnen overwegen om een terrasoverkapping te kiezen met vaststaande dakpanelen, zoals polycarbonaat of glas. Deze panelen houden het water volledig buiten en zorgen voor een droge en comfortabele buitenruimte, zelfs tijdens hevige regenbuien.

In het kort, een terrasoverkapping met lamellen is super handig om je te beschermen tegen lichte regen en om de hoeveelheid zonlicht te regelen. Maar als je een volledig waterdichte overkapping wilt, dan zijn overkappingen met vaste dakpanelen een betere keuze. Kies degene die het beste bij jou en je tuin past en geniet van je fantastische buitenruimte, ongeacht het weer! 

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

lamellen overkapping

De perfecte lichtinval in uw tuin met een lamellen overkapping

Welk seizoen het ook is, met de Pinela van Deponti bent u in charge over de weersomstandigheden op uw terras. De lamellen zijn namelijk tot 120 graden kantelbaar. Met één druk op de knop speelt u zo met de lichtinval, de schaduw en het luchtverloop onder uw overkapping.

De warme lucht blijft in de zomer niet onder uw overkapping hangen, terwijl u al dan niet van de zon geniet. Tegelijkertijd geniet u in de winter optimale bescherming tegen koude, regenachtige omstandigheden. 

De Pinela verrijkt uw woning door zowel het design als het optimale gebruikersgenot. Met de afstandsbediening roteert u de lamellen eenvoudig in een stand die voor u de perfecte lichtinval creëert. Sterker nog, u kunt de lamellen mee laten draaien met de zon doordat de lamellen tot 120 graden traploos verstelbaar zijn.

 Bent u geïnteresseerd in deze lamellen overkapping vraag dan een gratis offerte  bij ons aan. Wij zullen dan een afspraak met u inplannen voor het gratis en vrijblijvend  inmeten van uw veranda.

Bij het kiezen van het materiaal voor een terrasoverkapping zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen. Hier zijn de meest voorkomende materialen voor terrasoverkappingen:

  1. Hout: Houten terrasoverkappingen hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze passen goed bij veel tuinstijlen en kunnen worden aangepast aan je wensen. Hout is echter gevoelig voor weersinvloeden, zoals vocht en insecten. Regelmatig onderhoud, zoals schilderen en beitsen, is nodig om het hout te beschermen en de levensduur te verlengen.

  2. Aluminium: Aluminium terrasoverkappingen zijn lichtgewicht en duurzaam. Ze zijn bestand tegen roest en hebben doorgaans weinig onderhoud nodig. Aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Ze kunnen een moderne en strakke uitstraling aan je tuin geven.

  3. Staal: Stalen terrasoverkappingen zijn stevig en hebben een industriële uitstraling. Ze kunnen een trendy en eigentijdse sfeer aan je buitenruimte toevoegen. Het is belangrijk om op te merken dat staal gevoelig kan zijn voor roest, dus regelmatig onderhoud en eventueel schilderen is nodig om het te beschermen.

  4. Polycarbonaat: Terrasoverkappingen met polycarbonaat dakpanelen zijn lichtgewicht en laten diffuus licht door. Ze bieden bescherming tegen UV-straling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Polycarbonaat panelen zijn vaak betaalbaarder dan glas en zijn goed bestand tegen weersinvloeden.

  5. Glas: Terrasoverkappingen met glazen dakpanelen bieden een elegant en transparant dak. Ze laten veel licht door en geven je terras een open gevoel. Glas kan echter zwaarder zijn en duurder in vergelijking met andere materialen. Het is belangrijk om rekening te houden met veiligheidsoverwegingen bij het kiezen van glas.

De keuze van het materiaal hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget, en de stijl van je huis en tuin. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Pinela Deluxe Lamellen overkapping

Het cabrio-effect in uw tuin

In een handomdraai de beschikking over een open ruimte boven het terras? Met één druk op de knop opent u de lamellen van de Pinela Deluxe en creëert u een cabrio-effect in uw tuin.

De overkapping biedt u in de open stand maximale lichtinval. Tegelijkertijd beschermt de Pinela Deluxe u in gesloten stand tegen diverse weersomstandigheden en biedt u een schaduwplek op zonnige dagen. Weer of geen weer dus: u beleeft het ultieme buitenlevengevoel.

 
lamellen overkapping, Tuinkamer inrichting

Met de Pinela Deluxe creëert u een buitenruimte die bescherming biedt tegen ieder weertype. Wanneer u de synchroon bewegende lamellen openschuift ontstaat er een grote open ruimte boven uw terras. En tijdens het sluiten drukken de lamellen gelijktijdig op de pakking van de zijprofielen en zorgen zo voor optimale bescherming.

Wilt u onze andere veranda’s bekijken?

Check dan nu onze showroom online!

Weet u al welke u wilt? Vraag dan gelijk uw vrijblijvende offerte bij ons aan.

of heeft u nog een vraag? Whatsapp met ons

Heeft u een vraag?

Scroll naar boven