1 Schuifwanden uitleg

Glazen Schuifwanden voor uw Veranda

 U heeft interesse in een glazen schuifwand voor uw overkapping of veranda! Daar kunnen we je zeker bij helpen, maar waar begin je?
We hebben alle belangrijke informatie en stappen voor je in kaart gebracht.

Misschien wel de belangrijkste vraag; wat is een Glazen schuifwand veranda precies en wat kun je ermee?

De schuifwand bestaat uit aluminium delen gecombineerd met glasplaten.
Wij ontwikkelen en produceren alle onderdelen zelf op maat.

Glazen schuifwand veranda

Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteit garanderen voor een lage prijs.
Een glazen schuifwand voor uw veranda kan toegepast worden op allerlei soorten daken, gemaakt van hout,
steen en aluminium. En wie wil dat nou niet: een geweldige manier om nog langer van het buitenleven te genieten!

Een glazen schuifwand voor een veranda kan aanzienlijk variëren in prijs. Over het algemeen kunnen de kosten worden beïnvloed door factoren zoals:

 1. Afmetingen: Grotere schuifwanden zullen waarschijnlijk meer kosten dan kleinere.

 2. Materiaal en kwaliteit: Verschillende materialen en kwaliteitsniveaus hebben verschillende prijsklassen.

 3. Glas: Het type en de kwaliteit van het glas kunnen de prijs beïnvloeden.

 4. Montage: De installatiekosten kunnen ook een belangrijk onderdeel van de totale prijs zijn 

 5.  Eventuele extra functies: Sommige schuifwanden kunnen extra functies hebben, zoals elektrische bediening of geïntegreerde zonwering, wat de kosten kan verhogen.

  Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk een prijs.

  Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Bij het kiezen van een glazen schuifwand veranda of terras zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele punten waar u op kunt letten:

 1. Kwaliteit van het glas: Controleer het type glas dat wordt gebruikt. Hoogwaardig veiligheidsglas is essentieel om ervoor te zorgen dat de schuifwand duurzaam en veilig is.

 2. Isolatie: Let op de isolatiewaarde van het glas en het frame. Een goede isolatie kan het energieverbruik in uw huis helpen verminderen.

 3. Weerbestendigheid: De schuifwand moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en zon.

 4. Onderhoud: Informeer naar het onderhoud dat nodig is om de schuifwand in goede staat te houden. Kies bij voorkeur voor materialen die weinig onderhoud vergen.

 5. Frame materiaal: Controleer het materiaal van het frame. Aluminium en PVC zijn veel voorkomende materialen die duurzaam en roestbestendig zijn.

 6. Veiligheidssloten: Zorg ervoor dat de schuifwand is uitgerust met hoogwaardige veiligheidssloten om ongewenste toegang tot uw huis te voorkomen.

 7. Geluidsisolatie: Als geluidsisolatie belangrijk voor u is, kies dan voor een schuifwand met goede geluidswerende eigenschappen.

 8. Garantie: Controleer de garantievoorwaarden van de schuifwand om te zorgen dat u gedekt bent in geval van fabricagefouten of problemen.

 9. Esthetiek: Overweeg hoe de schuifwand eruit zal zien en of het past bij de architectuur van uw huis en uw persoonlijke smaak.

 10. Installatie: Vraag naar de installatieprocedure en de kosten ervan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schuifwand professioneel wordt geïnstalleerd.

 11. Functionaliteit: Overweeg hoe u de schuifwand wilt gebruiken. Sommige schuifwanden kunnen volledig worden geopend, terwijl andere delen kunnen worden geopend voor ventilatie.

Door rekening te houden met deze aspecten, kunt u de juiste glazen schuifwand kiezen die aan uw behoeften voldoet en uw veranda of terras transformeert in een aangename en functionele ruimte.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

glazen schuifwand veranda

glazen schuifwand veranda

glazen schuifwand veranda

Een glazen schuifwand voor uw tuinkamer

Alle informatie heeft betrekking op ons Deponti schuifwandsysteem, maar geldt vaak ook voor vergelijkbare glazen schuifwanden.
Inderdaad! 

Nu we hebben uitgelegd hoe de schuifwand eruitziet.
Nu zijn onze experts het erover eens dat het zeer praktisch en behoorlijk functioneel is voor elk type dak dat u wenst.

Glazen schuifwand tuinkamer

Met andere woorden, het is een van de meest kwaliteit waardige schuifwanden op de markt.
Begrijp ons niet verkeerd meeste schuifwanden systemen zullen doen wat ze moeten doen, maar wij willen alleen de beste kwaliteit aan onze klanten geven voor een reële prijs.

De keuze voor de juiste fundering voor een glazen schuifwand hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en het gewicht van de schuifwand, de ondergrond waarop het wordt geïnstalleerd en de lokale bouwvoorschriften. Hier zijn enkele veelvoorkomende funderingsopties voor glazen schuifwanden:

 1. Betonnen fundering: Een betonnen fundering is een solide en duurzame optie voor glazen schuifwanden. Het is geschikt voor zowel kleine als grote schuifwanden en biedt stabiliteit en ondersteuning.

 2. Verharde ondergrond: Als de ondergrond al verhard is, bijvoorbeeld met een betonnen terras, kan dit vaak voldoende zijn als basis voor de schuifwand. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en stabiel is.

 3. Stalen fundering: Voor grotere schuifwanden kan een stalen fundering worden gebruikt om de belasting te verdelen en stabiliteit te bieden.

 4. Houten fundering: Bij lichtere schuifwanden kan een houten fundering worden gebruikt. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende stevigheid en rotbestendigheid van het hout.

 5. Verankering aan de gevel: Sommige glazen schuifwanden kunnen direct aan de gevel van het huis worden bevestigd, vooral als het gewicht niet te hoog is en de muurconstructie voldoende stevig is.

Ongeacht de gekozen fundering is het essentieel om te zorgen voor een stevige en gelijkmatige ondergrond om problemen met verzakking of instabiliteit te voorkomen. Het is aan te raden om een professionele bouwer of aannemer te raadplegen om de juiste fundering te kiezen en ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd volgens de lokale bouwvoorschriften. Op die manier kunt u genieten van een veilige en goed functionerende glazen schuifwand voor uw veranda of terras.

 
 Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Meenemers (ook wel koppelstukken genoemd) zijn essentiële onderdelen van een glazen schuifwand-systeem. Ze zijn ontworpen om de glazen panelen van de schuifwand met elkaar te verbinden en zorgen ervoor dat de panelen soepel langs de rail kunnen bewegen tijdens het openen en sluiten.

In een glazen schuifwand-systeem zijn meenemers meestal bevestigd aan de boven- en onderkant van de glazen panelen. De meenemers hebben wieltjes of rollen die in de rail glijden, waardoor de panelen langs elkaar kunnen schuiven. Hierdoor kunt u de schuifwand eenvoudig openen of sluiten, waardoor u de mogelijkheid heeft om een open ruimte te creëren of uw terras af te sluiten, afhankelijk van uw behoeften.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de meenemers van goede kwaliteit zijn en soepel kunnen bewegen, zodat de schuifwand gemakkelijk te bedienen is. Ook moeten ze stevig genoeg zijn om het gewicht van de glazen panelen te dragen en ze op hun plaats te houden, zelfs bij winderige omstandigheden.

Bij het kiezen van een glazen schuifwand is het raadzaam om te controleren of de meenemers van hoogwaardige materialen zijn gemaakt en goed ontworpen zijn om een probleemloze werking van de schuifwand te garanderen. Kwalitatief goede meenemers dragen bij aan de duurzaamheid en het gebruiksgemak van het schuifwand-systeem.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

glazen schuifwand veranda

glazen schuifwand veranda

glazen schuifwand veranda

Grillo zijwanden

Dit zijn lichtgewicht, aluminium onderdelen die jouw buitenleven verrijken. De panelen zijn stapelbaar, gemakkelijk te monteren en voorzien van klikprofielen. Het duurzame en flexibele karakter zorgt ervoor dat je de Grillo panelen op
verschillende manieren kunt toepassen. 

Ze kunnen dienen als schuttingdelen voor meer privacy, of als erfafscheidingen. Maar ook kun je er bloembakken, of een fraaie aluminium ombouw voor jouw container van maken. Zelfs het creëren van een garagedeur is mogelijk.

 Kortom: je creativiteit wordt volop geprikkeld met de Grillo panelen van Deponti.

Het plaatsen van een glazen schuifwand kan een uitdagend proces zijn dat nauwkeurigheid en aandacht vereist. Hoewel het mogelijk is om het zelf te doen als u handig bent, kan het verstandig zijn om een ervaren professional in te schakelen voor de installatie. Als u er echter voor kiest om het zelf te doen, volg dan deze algemene stappen:

 1. Voorbereiding:

  • Meet de opening waarin u de schuifwand wilt plaatsen nauwkeurig op.
  • Zorg ervoor dat de vloer en wanden waterpas en recht zijn.
  • Verzamel alle benodigde gereedschappen en materialen voor de installatie.
 2. Monteer het kader:

  • Plaats de bovenste rail op de gewenste hoogte en markeer de bevestigingspunten op de muur.
  • Bevestig de bovenste rail stevig aan de muur door gaten te boren en schroeven te gebruiken.
  • Plaats de onderste rail op de vloer en zorg ervoor dat deze waterpas staat. Bevestig de onderste rail stevig aan de vloer.
 3. Plaats de glazen panelen:

  • Plaats de glazen panelen één voor één in de rails. Zorg ervoor dat ze goed in de meenemers passen.
  • Afhankelijk van het type schuifwand-systeem, kunnen er koppelstukken nodig zijn om de glazen panelen aan elkaar te verbinden.
 4. Afwerking:

  • Controleer of alle panelen soepel langs de rails kunnen schuiven zonder problemen.
  • Bevestig eventuele eindkappen of afdichtingen om de schuifwand af te werken en te zorgen voor een goede afdichting tegen wind en regen.
  • Test de schuifwand meerdere keren om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Onthoud dat specifieke installatiestappen kunnen variëren, afhankelijk van het merk en type glazen schuifwand dat u gebruikt. Het is altijd verstandig om de installatiehandleiding te volgen die wordt geleverd met het schuifwandsysteem of om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat de schuifwand correct en veilig wordt geïnstalleerd. Onjuiste installatie kan leiden tot problemen met de werking, veiligheid en duurzaamheid van de schuifwand. Veel succes met uw project!

 Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Heeft u een vraag?

Scroll naar boven