Tuinkamer Ribolla

Tuinkamer Ribolla​

De vrijstaande tuinkamer Ribolla is een volledig op zichzelf staande constructie. Daardoor bent u niet afhankelijk van plaatsing tegen een gevel en kunt u op elke plek in uw tuin genieten van een overdekt terras. Het hoogste punt van de Ribolla zit aan de voorkant, dit betekent dat de afvoer en de goot aan de achterkant van de overkapping zitten,

tuinkamer

waardoor het een strakke én open uitstraling behoudt. Dit model kunt u dus aan elke zijde dichtmaken met bijvoorbeeld een glazen schuifwand, zijwand met spie/volledig aluminium of een achterwand. Wilt u anders een vrijblijvende offerte aanvragen? Hierdoor word u ingepland met een van onze experts, die gratis komen inmeten. klik hier!

wat zijn de voordelen van een Ribolla nemen?

 • 10 Jaar garantie  bij elke veranda of tuinkamer die vanuit ons word geplaatst.
 • Gratis inmeten zodat u geen onverwachtse kosten maakt.
 • Advies van experts met over 10 jaar aan ervaring.
 •  
tuinkamer

wat zijn de verschillen tussen onze modellen?

Tuinkamer

Pigato model

De Pigato is de luxe high-end aluminium terrasoverkapping in ons
assortiment. De Pigato is verstevigd met
een staalstrip in het gootprofiel, waardoor deze overkapping standaard
kan worden uitgevoerd met een dak
van gelaagd glas. Daardoor geniet u altijd van perfecte lichtinval en
kunt u zelfs ónder uw overkapping naar
de bomen, vogels of sterren kijken. Een gevoel van verrijking en pure luxe.

Dit zijn voor de huis en tuin liefhebbers die net dat ene stapje verder willen. Door het gelaagde glas heeft u altijd een prachtig uitzicht, met een perfecte lichtinval. Hierdoor kunt u eindelijk dat kalme effect nabootsen van de vakantie die veel  te kort was! Wilt u dit later uitbouwen naar een tuinkamer? Dat kan ook. Vraag anders een vrijblijvende offerte aan. Hierdoor word u ingepland met een van onze experts, die gratis komen inmeten. klik hier!

Het verschil tussen een serre en een tuinkamer ligt voornamelijk in hun constructie, functie en gebruik.

Serre:

 • Een serre is een glazen aanbouw aan een huis of gebouw, meestal met een metalen of houten frame en grote glazen ramen.
 • Het belangrijkste doel van een serre is om planten te kweken en te beschermen tegen weersinvloeden, waardoor het een speciale plek is voor tuinliefhebbers en om te genieten van het buitenleven terwijl je omringd bent door de natuur.
 • Vanwege de glazen constructie biedt een serre veel licht en warmte, wat gunstig is voor de planten. Het is vaak een plek waar je planten kunt laten groeien en verzorgen, zelfs in de koudere seizoenen.
 • Een serre kan ook gebruikt worden als een rustige en ontspannende plek om te zitten en te genieten van het uitzicht op de tuin.

Tuinkamer:

 • Een tuinkamer is een aangebouwde of losstaande ruimte aan een huis of in de tuin, vaak met veel glas, maar soms ook met muren van steen of hout.
 • In tegenstelling tot een serre, is het belangrijkste doel van een tuinkamer om als extra leefruimte te dienen, vergelijkbaar met een uitbreiding van je huis. Het kan worden gebruikt als een extra zitkamer, eetkamer, hobbykamer, speelkamer of zelfs als thuiskantoor.
 • Een tuinkamer is ontworpen om het hele jaar door te gebruiken en biedt daarom vaak goede isolatie en verwarmingsopties. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van je tuin en de omgeving, ongeacht het weer.
 • Het verschil in naam komt vooral voort uit het beoogde gebruik van de ruimte. Een serre is meer gericht op het kweken van planten en een connectie met de natuur, terwijl een tuinkamer is ontworpen voor extra leefruimte en comfort.

In sommige gevallen kunnen de termen “serre” en “tuinkamer” door elkaar worden gebruikt, en de exacte definitie kan variëren afhankelijk van regionale verschillen en individuele interpretaties. Het is daarom belangrijk om te verduidelijken wat je precies bedoelt wanneer je praat over een serre of een tuinkamer.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Ja, over het algemeen kan een tuinkamer waardevermeerdering aan je woning toevoegen. Een goed ontworpen en kwalitatief gebouwde tuinkamer kan een aantrekkelijke functie zijn voor potentiële kopers, waardoor het de algehele waarde van je woning kan verhogen. Er zijn verschillende redenen waarom een tuinkamer waardevermeerdering kan bieden:

 1. Extra leefruimte: Een tuinkamer creëert extra bruikbare leefruimte in je huis, waardoor het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Het kan dienen als een extra zitkamer, eetkamer, speelkamer, thuiskantoor of hobbyruimte, wat de functionaliteit van het huis vergroot.

 2. Toenemende vraag naar buitenruimtes: Veel mensen waarderen een verbinding met de buitenruimte en een tuinkamer kan hieraan voldoen. Het biedt het hele jaar door uitzicht op de tuin en de mogelijkheid om van de natuur te genieten, zelfs als het weer niet optimaal is.

 3. Extra comfort en flexibiliteit: Een goed geïsoleerde en goed uitgeruste tuinkamer kan het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht het seizoen. Dit vergroot de flexibiliteit van het gebruik van de ruimte en kan een waardevol verkoopargument zijn.

 4. Verhoogde functionaliteit: Een tuinkamer kan verschillende doeleinden dienen, zoals het vergroten van de opslagruimte of het bieden van een aantrekkelijke plek om te ontspannen en te vermaken. Een functionele en goed ontworpen tuinkamer kan de aantrekkingskracht van je huis vergroten.

 5. Kwaliteit van het ontwerp en de bouw: Een goed gebouwde en esthetisch aantrekkelijke tuinkamer kan de algehele uitstraling van je woning verbeteren. Het toevoegen van waarde hangt ook af van de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de afwerking en de integratie met de bestaande architectuur van het huis.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de waardevermeerdering van een tuinkamer kan variëren, afhankelijk van de locatie, de lokale vastgoedmarkt en de specifieke voorkeuren van potentiële kopers. Het is raadzaam om goed onderzoek te doen en eventueel een onroerendgoedadviseur te raadplegen om inzicht te krijgen in de mogelijke waardevermeerdering voordat je besluit een tuinkamer aan je woning toe te voegen.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Ja, een tuinkamer kan als woonruimte worden beschouwd, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt en ingericht. Een tuinkamer is een aangebouwde of losstaande ruimte aan een huis of in de tuin, meestal voorzien van veel glas om een verbinding met de buitenruimte te bieden. De manier waarop je de tuinkamer inricht en gebruikt, bepaalt of het als woonruimte wordt beschouwd.

Als de tuinkamer is ontworpen en ingericht als een extra leefruimte waarin je tijd doorbrengt om te ontspannen, te dineren, tv te kijken, te lezen, te werken of andere dagelijkse activiteiten uit te voeren, kan het zeker als woonruimte worden beschouwd. Het kan dienen als een uitbreiding van je huis en fungeren als een extra woonkamer, eetkamer, thuiskantoor, hobbyruimte of een plek om gasten te ontvangen.

Belangrijke factoren om te overwegen of een tuinkamer als woonruimte kan worden beschouwd, zijn onder andere:

 1. Isolatie: Een goed geïsoleerde tuinkamer kan het hele jaar door comfortabel worden gebruikt, wat het geschikt maakt als woonruimte, ongeacht het weer.

 2. Verwarming en koeling: Als de kamer is voorzien van verwarming en koeling, kan dit bijdragen aan het comfort en de functionaliteit ervan als woonruimte.

 3. Inrichting: De manier waarop de kamer is ingericht met meubels, verlichting en andere elementen kan de functie bepalen. Als het is ingericht als een woonruimte, is het waarschijnlijker dat het als zodanig wordt beschouwd.

 4. Functionaliteit: Hoe je de tuinkamer gebruikt, is ook belangrijk. Als het wordt gebruikt voor dagelijkse activiteiten die typisch zijn voor woonruimtes, kan het als zodanig worden beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat de definitie van woonruimte kan variëren afhankelijk van lokale wetgeving en regelgeving. In sommige rechtsgebieden kan een bepaalde ruimte als woonruimte worden beschouwd als het voldoet aan specifieke vereisten voor bijvoorbeeld isolatie, verwarming en afmetingen. Raadpleeg lokale regelgeving of bouwvergunningen om te bepalen of je tuinkamer als woonruimte wordt beschouwd in jouw specifieke situatie.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Een tuinkamer, ook wel bekend als een serre of een gesloten veranda, is een uitbreiding van de woning waarbij een deel van de tuin wordt ‘ingekapseld’ met muren en glas. Of je een vergunning nodig hebt voor een tuinkamer hangt af van verschillende factoren. Hieronder vind je enkele algemene richtlijnen, maar het is altijd raadzaam om bij je gemeente te informeren naar de specifieke regelgeving.

 1. Locatie op het perceel: Als de tuinkamer aan de achterzijde of zijkant van het huis wordt geplaatst, zijn de regels vaak soepeler dan wanneer deze aan de voorzijde wordt geplaatst.

 2. Afmetingen: Er zijn grenzen gesteld aan de oppervlakte en hoogte van aan- en bijgebouwen die vergunningvrij mogen worden gebouwd. Bijvoorbeeld, de hoogte mag vaak niet meer dan 3 meter zijn voor een vergunningvrij bouwwerk in het achtererfgebied.

 3. Percentage bebouwd oppervlak: Er zijn regels over hoeveel procent van je perceel bebouwd mag zijn. De toevoeging van een tuinkamer kan dit percentage beïnvloeden.

 4. Afstand tot de erfgrens: Voor bijgebouwen zoals een tuinkamer kunnen er regels zijn over de minimale afstand tot de erfgrens. In sommige gevallen mogen bijgebouwen direct op de erfgrens worden gebouwd, terwijl in andere gevallen een bepaalde afstand moet worden aangehouden.

 5. Beschermd stads- of dorpsgezicht: In gebieden met een beschermd stads- of dorpsgezicht of bij monumentale panden kunnen strengere regels gelden.

 6. Materiaal- en ontwerpoverwegingen: In sommige gemeenten kunnen er aanvullende eisen zijn met betrekking tot het ontwerp en de gebruikte materialen voor een tuinkamer, vooral als het gaat om het behoud van het straatbeeld of de uitstraling van een wijk.

Conclusie: Hoewel er algemene richtlijnen zijn, kunnen de exacte eisen en beperkingen voor het bouwen van een tuinkamer per gemeente verschillen. Het is daarom essentieel om voorafgaand aan de bouw contact op te nemen met de gemeente om te verifiëren of een vergunning vereist is en zo ja, welke specifieke eisen er gelden.

Bosco

Bosco kan je beschrijven als een basis model. Hierin zijn de daken van polycarbonaat platen met een extra keuze voor helder of opaal. Het standaard model staat op 3 staanders aan de voorkant met door een van de staanders de water afvoer. Wilt u dit model met 2 staanders kan dit alleen door een verstevigingsbalk aan te brengen tot een maximale breedte van 5 meter.

Overkapping tuin

Recente Ribolla tuinkamer projecten

Heeft u een vraag?

Scroll naar boven