Terrasoverkapping Pigato

Terrasoverkapping Pigato ​

De Pigato is de luxe high-end aluminium terrasoverkapping in ons
assortiment. De Pigato is verstevigd met
een staalstrip in het gootprofiel, waardoor deze overkapping standaard
kan worden uitgevoerd met een dak
van gelaagd glas. Daardoor geniet u altijd van perfecte lichtinval en
kunt u zelfs ónder uw terrasoverkapping naar
de bomen, vogels of sterren kijken. Een gevoel van verrijking en pure
luxe.

Terrasoverkapping

Dit zijn voor de huis en tuin liefhebbers die net dat ene stapje verder willen. Door het gelaagde glas heeft u altijd een prachtig uitzicht, met een perfecte lichtinval. Hierdoor kunt u eindelijk dat kalme effect nabootsen van de vakantie die veel  te kort was!

Wat zijn de voordelen van een Pigato nemen van BuyVeranda?

 • 10 Jaar garantie bij elke veranda of tuinkamer die door ons wordt gemonteerd.
 • Gratis inmeten zodat u geen onverwachtse kosten maakt.
 • Advies van experts met over 10 jaar aan ervaring.
Veranda aan huis

De “beste” terrasoverkapping is subjectief en hangt af van jouw specifieke behoeften, voorkeuren en budget. Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Om de beste terrasoverkapping voor jou te bepalen, moet je rekening houden met de volgende factoren:

 1. Functie: Bedenk hoe je de terrasoverkapping wilt gebruiken. Wil je bescherming tegen regen en zon? Wil je de mogelijkheid om de zonnestralen te reguleren? Of wil je gewoon een gezellige en schaduwrijke plek creëren om te ontspannen?

 2. Materiaal: Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium, staal, polycarbonaat en glas. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen, duurzaamheid en uitstraling. Kies een materiaal dat past bij jouw stijl en vereisten.

 3. Budget: Bepaal je budget voor de terrasoverkapping. De kosten variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en eventuele extra functies. Zoek naar een overkapping die binnen je budget past zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

 4. Duurzaamheid: Kijk naar de duurzaamheid en onderhoudsbehoeften van de terrasoverkapping. Sommige materialen vergen meer onderhoud dan andere. Kies voor een overkapping die bestand is tegen weersinvloeden en lange tijd meegaat.

 5. Extra functies: Overweeg of je extra functies wilt, zoals glazen schuifwanden, verlichting, verwarming, of zijpanelen. Deze functies kunnen je terrasoverkapping nog comfortabeler en functioneler maken.

 6. Montage en installatie: Zorg ervoor dat je een professionele installatie kunt krijgen voor je terrasoverkapping om ervoor te zorgen dat deze veilig en stevig wordt geïnstalleerd.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

 

De kosten van een overkapping aan je huis kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat, het materiaal, de kwaliteit van de constructie, eventuele extra functies en de arbeidskosten van de installatie. Omdat elke overkapping op maat wordt gemaakt en de wensen van elke huiseigenaar verschillen, is het moeilijk om een exacte prijs te geven. Hier zijn echter enkele algemene schattingen:

 1. Eenvoudige terrasoverkapping: Een eenvoudige terrasoverkapping van gemiddelde grootte kan beginnen bij ongeveer €2.000 à €4.000. Dit omvat meestal een basisontwerp met eenvoudige materialen zoals hout of aluminium.

 2. Luxere terrasoverkapping: Voor een grotere overkapping met hoogwaardige materialen, extra functies zoals glazen schuifwanden, verlichting en verwarming, kunnen de kosten oplopen tot €10.000 of meer.

 3. Veranda aan huis: Als je een overkapping wilt die daadwerkelijk aan je huis is bevestigd en als veranda fungeert, kunnen de kosten hoger zijn vanwege de complexiteit van de constructie en de integratie met je huis. Dit kan variëren van €5.000 tot €20.000 of meer, afhankelijk van het ontwerp en de materialen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts algemene schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van jouw specifieke wensen, de grootte van de overkapping, het gekozen materiaal, eventuele extra functies en de arbeidskosten van de installateur.

Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Ja, het is mogelijk om een terrasoverkapping zelf te bouwen als je handig bent en beschikt over de nodige doe-het-zelf vaardigheden. Een zelfgebouwde terrasoverkapping kan een lonende en kosteneffectieve manier zijn om extra ruimte te creëren en te genieten van je buitenruimte.

Hier zijn enkele stappen en overwegingen als je een terrasoverkapping zelf wilt bouwen:

 1. Ontwerp en planning: Begin met het maken van een ontwerp voor je terrasoverkapping. Bedenk de gewenste grootte, vorm, hoogte en het materiaal dat je wilt gebruiken. Maak ook een lijst van alle benodigde materialen en gereedschappen.

 2. Vergunning en regelgeving: Controleer bij je lokale gemeente of er vergunningen of bouwvoorschriften zijn die van toepassing zijn op het bouwen van een terrasoverkapping. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle vereisten voordat je begint met de bouw.

 3. Materialen en gereedschappen: Verzamel alle benodigde materialen en gereedschappen voor de bouw van de overkapping. Dit kan hout, schroeven, bouten, beton, dakbedekking en andere materialen omvatten, afhankelijk van je ontwerp.

 4. Voorbereiding van de locatie: Bereid de locatie voor waar je de overkapping wilt bouwen. Zorg ervoor dat de grond vlak en stevig is. Als je van plan bent om de overkapping aan je huis te bevestigen, zorg er dan voor dat je stevige verankeringen gebruikt.

 5. Constructie: Bouw de overkapping volgens je ontwerp. Zorg ervoor dat je nauwkeurig werkt en alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Als je niet zeker bent van bepaalde stappen, raadpleeg dan bouwplannen of vraag advies aan ervaren bouwers.

 6. Afwerking: Nadat de constructie is voltooid, zorg je voor de afwerking, zoals schuren en schilderen van het hout of het aanbrengen van de dakbedekking.

Het zelf bouwen van een terrasoverkapping kan een uitdagend project zijn, maar het kan ook veel voldoening geven. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor planning en constructie, en wees bereid om hulp in te schakelen als je het nodig hebt. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het wellicht verstandiger om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat je een veilige en goed gebouwde terrasoverkapping krijgt.

 Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

Het samenstellen van een terrasoverkapping omvat verschillende stappen, van het ontwerpen van de overkapping tot het verzamelen van materialen en het uitvoeren van de constructie. Hier is een algemene gids om je te helpen bij het samenstellen van een terrasoverkapping:

 1. Ontwerp en planning:

  • Bepaal de gewenste grootte en vorm van de terrasoverkapping. Meet de beschikbare ruimte op je terras om te zorgen dat de overkapping goed past.
  • Kies het materiaal voor de constructie, zoals hout, aluminium, staal, polycarbonaat of glas. Overweeg ook de kleur en afwerking van de materialen om te passen bij je huis en tuinstijl.
  • Beslis over eventuele extra functies, zoals glazen schuifwanden, verlichting, verwarming of zijpanelen.
 2. Vergunning en regelgeving:

  • Controleer bij je lokale gemeente of er vergunningen of bouwvoorschriften zijn die van toepassing zijn op het bouwen van een terrasoverkapping. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle vereisten.
 3. Materialen en gereedschappen:

  • Maak een lijst van alle benodigde materialen en gereedschappen op basis van je ontwerp. Zorg ervoor dat je alle materialen van goede kwaliteit verkrijgt en dat je het juiste gereedschap hebt voor de bouw.
 4. Voorbereiding van de locatie:

  • Bereid de locatie voor waar je de overkapping wilt bouwen. Zorg ervoor dat de grond vlak en stevig is. Als je van plan bent om de overkapping aan je huis te bevestigen, zorg dan voor stevige verankeringen.
 5. Constructie:

  • Bouw de overkapping volgens je ontwerp en plan. Volg nauwkeurig de instructies en zorg ervoor dat je veilig werkt. Als je niet zeker bent van bepaalde stappen, raadpleeg dan bouwplannen of vraag advies aan ervaren bouwers.
 6. Afwerking:

  • Nadat de constructie is voltooid, zorg je voor de afwerking, zoals schuren en schilderen van het hout of het aanbrengen van de dakbedekking.

Het samenstellen van een terrasoverkapping kan een uitdagend maar lonend project zijn. Zorg ervoor dat je voldoende tijd en aandacht besteedt aan planning en constructie, en wees bereid om hulp in te schakelen als je het nodig hebt. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het wellicht verstandiger om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat je een veilige en goed gebouwde terrasoverkapping krijgt.

 Het is altijd raadzaam om contact met ons te nemen om gratis in te meten. Hierdoor heeft u gelijk  alle expertise en een prijs.

Wilt u een offerte aanvragen? klik hier

wat zijn de verschillen tussen onze modellen?

Ribolla Terrasoverkapping

De vrijstaande terrasoverkapping Ribolla is een volledig op zichzelf staande constructie. Daardoor bent u niet afhankelijk van plaatsing tegen een gevel en kunt u op elke plek in uw tuin genieten van een overdekt terras. Het hoogste punt van de Ribolla zit aan de voorkant, dit betekent dat de afvoer en de goot aan de achterkant van de overkapping zitten, waardoor het een strakke én open uitstraling behoudt. Dit model kunt u dus aan elke zijde dichtmaken met bijvoorbeeld een glazen schuifwand, zijwand met spie/volledig aluminium of een achterwand. Nieuwsgierig naar dit model? Neemt u anders en kijkje, klik hier.

Bosco Terrasoverkapping

Bosco kan je beschrijven als een basis model. Hierin zijn de daken van polycarbonaat platen met een extra keuze voor helder of opaal. Het standaard model staat op 3 staanders aan de voorkant met door een van de staanders de water afvoer. Wilt u dit model met 2 staanders kan dit alleen door een verstevigingsbalk aan te brengen tot een maximale breedte van 5 meter. Nieuwsgierig naar dit model? Neemt u anders en kijkje, klik hier.

Overkapping tuin

Recente Pigato projecten

Heeft u een vraag?

Scroll naar boven